Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΛΕΥΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΕΡΑΝΟ


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 5 ΠΑΣΤΕΣ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά 
180 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι

Για την κρέμα σεράνο
175 γρ κουβερτούρα
250 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη
1 ασπράδι απο μεγάλο αυγό
3 κουτ. σούπας νερό

Για την διακόσμηση
ξύσμα σοκολάτας
250 γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα σεράνο βράζουμε σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 4 λεπτά.Στο μεταξύ χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα.Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό μέσα στην μαρέγκα σε συνεχή ροή σαν κορδόνι ενω παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να γυαλίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.Ανακατεύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με την σαντιγί και έπειτα ενσωματώνουμε και την μαρέγκα που έχουμε ετοιμάσει.Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.Ενσωματώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με μια σπάτουλα, μαρίζ.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 και στρώνουμε με λαδόκολλά το ρηχό ταψί του φούρνου μας.Απλώνουμε στην επιφάνεια του το μείγμα μας και το ισιώνουμε πολύ καλά.Ψήνουμε για 15 λεπτά σε αέρα και μόλις το βγάλουμε το καλύπτουμε με μια πετσέτα και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε αυτή και ξεκολλάμε την λαδόκολλα.Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε αυτό το σημείο είτε καλύπτουμε την επιφάνεια του με την κρέμα σεράνο και τυλίγουμε το γλυκό μας σε ρολό, είτε κόβουμε με κυκλικά τσέρκι ( είτε με ποτήρι, αν και θα έιναι πιο δύσκολο)15 κύκλους.Κάθε πάστα θα αποτελείται απο 3 κύκλους και ενδιάμεσα τους κρέμα σεράνο.(κύκλος- κρέμα-κύκλος-κρέμα και τέλος κύκλος).
Για την επικάλυψη χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλάγια απο τις πάστες μας.Πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου