Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ 

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κουτάλια της σούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτε
2 μέτρια κρεμμύδια
4 μέτρια καρότα 
330 ml μαύρη μπυρα
200 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
1 αυγό 
Ελαιόλαδο 
Δεντρολίβανο
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμύδι μεχρι να άρχισει να ροδίσει. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε κομμάτια και την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το σωταρισμα για 5 λεπτά μεχρι να καραμελωσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά μεχρι να πάρει χρώμα, τον ανακατευουμε σε  τακτά διαστήματα. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτε, τον κύβο και την μπυρα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση περίπου 20 λεπτά μεχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατευουμε παρά πολύ καλα και προσθέτουμε το Θυμάρι, το δεντρολίβανο,  και το αυγό. Αφού ανακατέψουμε την γέμιση προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Αφηνουμε την γέμιση στην άκρη και αρχίζουμε την πίτα μας. Σε ενα ταψάκι λαδώνουμε πολύ καλα τον πάτο του και Βαζουμε ενα φύλλο κάτω. Λαδώνουμε και Βαζουμε  4 ακόμα φύλλα με λάδι. Προσοχή λαδώνουμε και τις άκρες που εξέχουν από το ταψί μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλη την γέμιση την απλώνουμε να πάει παντού και καλύπτουμε με ακόμη 3 φύλλα λαδωμένα. 


Κλείνουμε τα φύλλα που εξέχουν μέσα στην πίτα σαν να κάνουμε ενα πακέτο. Τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδωμένα και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα αυτή τη φορά όμως τα τυλίγουμε καθώς διπλώνουμε.

 Για να κάνει τραγανές γωνιες. Χαράζουμε επιφανειακά με το μαχαίρι μας κομμάτια έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να την κόψουμε μετά.

 Λαδώνουμε ξανά και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμους για 45 με 50 λεπτά. Θα πρέπει να βάλουμε την σχάρα μας στην ψηλότερη θεση της κουζίνας για να ψηθεί ωραία η πίτα μας από κάτω..




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ Ακή Πετρετζίκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου